SPOUWMUUR ISOLATIE

De tweede belangrijkste oorzaak van warmteverlies in gebouwen is het ontbreken of het slechts gedeeltelijk aanwezig zijn van isolatie. Het zal uiteraard afhankelijk zijn van het type woning maar gemiddeld wordt aangenomen dat 20% van de warmte kan verloren gaan via de muren. Voldoende reden om hier ook voldoende aandacht aan te besteden.

kingspan
 • KINGSPAN THERMA TW50 T&G SPOUWPLAAT
  is een PIR isolatieplaat met aan de ene zijde een zachte laag glaswol van 20 mm en aan de andere zijde een alu meerlagen complex. In de praktijk zijn namelijk oneffenheden aan het binnenspouwblad door bijvoorbeeld lijm- en speciebaden, aansluitingen en vloeropleggingen niet te vermijden. Hierdoor sluit het isolatiepakket vaak niet strak aan tegen de gevel. De 20 mm glaswol op de achterzijde van de Thermawall plaat vangt deze oneffenheden in de spouw compleet op. ATG-attest.
  NAAR PRIJZEN => => =>
TW50
 • KINGSPAN THERMA TW50 PLUS SPOUWPLAAT
  De Kingspan Therma TW50 Spouwplaat is een PIR hardschuim isolatieplaat, tweezijdig voorzien van een alu meerlagen complex, bestemd voor het thermisch isoleren van spouwmuren in de woning- en utiliteitsbouw. ATG-attest.
  NAAR PRIJZEN => => =>
tw50

 

 • RECTICELL EUROWALL
  Eurowall is aan de vier zijden voorzien van een nieuw tand- en groef kliksysteem. Dit staat garant voor een goede aansluiting van de platen onderling. Eurowall heeft bovendien een asymmetrische bekleding: één zijde is een reflecterende aluminium bekleding bedoeld voor de spouwzijde. De andere zijde is alkalisch (cement) bestendig en wordt tegen de binnenmuur van de spouw aangebracht. Dit maakt nóg dunner isoleren mogelijk!
  NAAR PRIJZEN => => =>

 

linitherm
 • LINITHERM PAL ALU
  PIR hardschuim isolatieplaat, tweezijdig voorzien van een meerlagig alu-complex. Densiteit 33 kg/m², brandklasse DIN EN 13165.
  NAAR PRIJZEN => => =>
PAL

 

isover
 • MUPAN FACADE
  De Mupan façade is langs één zijde bekleed met een weerbestendig zwart glasvlies en langs de andere zijde een geel, gehomologeerd Vetrotex. De twee vliezen werden gepolymeriseerd met behulp van een thermohardende binder. ATG-attest.
  NAAR PRIJZEN => => =>
MUPAN
 • ISOVER MULTIMAX 30

  Isover multimax 30 is geschikt voor het thermisch isoleren van spouwmuren; gedeeltelijke of volledige vulling. In dat geval is een plaatsing in meerdere lagen aangewezen. ATG-attest
  NAAR PRIJZEN => => =>

30

 

 • KNAUF TP 430 KD
  is speciaal ontwikkeld als thermische en akoestische isolatie van spouwmuren. De isolatie dient geplaatst te worden als gedeeltelijke of volledige vulling in de spouwmuur. Het vlies verzekert een goede stabiliteit. Glaswolplaat éénzijdig bekleed met een natuurlijk glasvlies.
  NAAR PRIJZEN => => =>

 

rockwool
 • ROCKWOOL 434 ROCKFIT
  Harde rotswolplaat (70kg/m³), geschikt voor de termische isolatie van gemetselde spouwmuren met gehele of gedeeltelijke spouwvulling of vliesgevels met open of gesloten voegen. ATG 11/1766
  NAAR PRIJZEN => => =>
434
 • ROCKWOOL 431 ROCKFIT
  Rockwool Rockfit 431 adapt: halfharde en veerkrachtige rotswolplaat (+/-40 kg/m³) voor buitenmuren met gedeeltelijke of volledige spouwvullingen en vliesgevels met gesloten voegen. ATG 11/1766.
  NAAR PRIJZEN => => =>
431

 

ABRISO
 • ABRISO STYRISOL
  STYRISOL® isolatieplaten zijn hardschuimplaten in geel geëxtrudeerd
  polystyreenschuim met gesloten celstructuur, voor gebruik als thermische isolatie.
  NAAR PRIJZEN => => =>
STYRISOL

 

HOME